Print Frontlit (luminat din fata) sau Frontlight (cu lumina din fata)
Date tehnice Print Frontlit:
Print-ul Frontlit se realizeaza de regula pe un material compus dintr-o tesatura pretensionata de poliester, cu un strat din PVC alb aplicat pe ambele parti. Tesatura de baza are o greutate de 130g/m², iar greutatea totala a materialului este de 450 g/m². Stratul final  exterior numit: top coating, este compus dintru-un lac acrilic ce ofera materialului  o suprafata neteda ce poate fi lucioasa sau mata. In acelasi timp stratul superior confera o  rezistenta ridicata  la conditii de mediu diferite.  Banner–ul simplu fata  poate fi sudat, cusut, taiat sau lipit cu aparatura si tehnici  speciale. Un Banner Frontlit Print poate fi folosit pe perioade lungi de timp si este reutilizabil.
 
Aplicatii Print Frontlit:

  1. Panou cu caracter informativ:  foarte raspindit, in urma ordinului 63 din 11 august 1998 emis de Ministerul Lucrarilor Publice si Amenajarii Teritoriului, conform caruia toate santierele de constructii sunt obligate sa afiseze la loc vizibil  un panou de identificare a investitiei pe toata perioada lucrarilor. Indiferent de dimensiunea panourilor din poliplan (print frontlit), acestea au rezistenta ridicata la vant puternic, la radiatii UV si la apa, indiferent de locatia panoului: pe drum national sau judetean, pe camp, in locuri si spatii deschise.
  2. Panou publicitar:  indiferent de dimensiunea panourilor publicitare din poliplan (print frontlit), acestea au rezistenta mare la vant puternic si sunt vizibile in locuri de amplasare strategica si zone circulate intens. In zona urbana – centrala sau periferica, la intrari in orase, pe margine de drum, pe trotuar, pe blocuri, dar si pe drumuri judetene sau nationale, panourile publicitare au impact puternic asupra unui numar mare de soferi sau pietoni.
  3. Caseta neluminoasa: casetele sunt confectionate cu fata din poliplan cu rama din aluminiu   si sunt eficiente avand o rezistenta buna a imaginii pe perioada mare,  fiind o alternativa mult mai ieftina, neluminoasa,  a casetelor luminoase realizate din plexiglass; O caseta poate fi luminata din fata, asemenea panourilor publicitare de dimensiuni mari, prin spoturi halogen amplasate in partea superioara a panoului .
  4. Banner fata simpla: acest tip de reclama este utilizat in interior sau in exterior datorita impactului vizual ridicat si a costurilor reduse de realizare. Bannerele se pot afisa pe cladiri, mall-uri, magazine, blocuri de locuit si se fixeaza prin sisteme de prindere etc. In interior pot fi decorative si au o imagine foarte buna chiar si la imagini detaliate. Se pot  utiliza la decorarea vitrinelor,  sisteme de display, moving roll-up in cadrul conferintelor, in showroom-uri etc

Caracteristici generale print frontlit:
Print-ul pe frontlit si materialul imprimat sunt stabile la raze UV, apa, temperaturi extreme si are o rezistenta buna la intemperii si conditii de vreme extreme.
Print-ul pe frontlit este foarte rezistent si calitatea imaginii este excelenta
Frontlit este un  material ce nu permite vizibilitatea din spate, si poate fi utilizat in diferite sisteme de afisare  cu suprafata imprimata luminata din fata . Frontlit-ul este un material ideal pentru o gama variata de aplicatii, iluminate extern sau neiluminate.