Polipropilena este un material plastic  rezistent la caldura .
Polipropilena este extrem de rezistenta (comparabila cu poliplanul sau hartia) fiind utilizata la sistemele de expunere (roll-up, scroll-up, pop-up, X banner, L banner). Rezistenta materialului atat ca forma cat si ca dimensiune precum si rezistenta la actiunea factorilor mecanici constituie un argument extrem de puternic in fata utilizarii hartiei la roll-up-uri.
Polipropilena imprimata isi pastreaza forma si are o foarte buna stabilitate dimensionala ceea ce ii ofera o calitate excelenta a imaginilor . Polipropilena este folosita pentru decorarea displayurilor, avand rezistenta marita la zgarieturi. Printul pe polipropilena are o rezistenta sporita la conditiile de mediu. Materialul are o foarte buna stabilitate dimensionala, iar pe el se obtin imagini de o calitate deosebita. Produsul are opacitate ridicata, iar cerneala se usuca rapid. Este rezistent la factorii mecanici si reflecta lumina intr-o masura foarte mica.
Polipropilena normal? este dur? ?i flexibil?, în special când este copolimerizat? cu etilen?. Aceasta calitate ii permite  s? fie utilizat?  în  industria de automobile concurând cu ABS-ul  ?i poate deveni translucid? când nu este colorat?.